[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.3.2″ hover_enabled=”0″][et_pb_row _builder_version=”4.3.2″][et_pb_column _builder_version=”4.3.2″ type=”4_4″][et_pb_post_title _builder_version=”4.3.2″ hover_enabled=”0″ meta=”off” featured_image=”off”][/et_pb_post_title][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.3.2″][et_pb_column _builder_version=”4.3.2″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.3.2″ hover_enabled=”0″]

Een algemene tip om het verhuizen een stuk makkelijker te maken, is door kritisch naar de huidige spullen te kijken. Is het perse nodig om alles te verhuizen? Vaak zijn er een hoop spullen die of door ruimte gebrek niet mee hoeven, of omdat ze simpelweg nooit gebruikt worden.

Door een grote schoonmaak te houden, zal de inboedel die verhuist moet worden gegarandeerd een stuk kleiner zijn. Dit bespaart verhuisdozen, tijd en hierdoor ook verhuiskosten voor het verhuizen. Een win-win situatie, daarbij is er een frisse start in de nieuwe woning misschien nog wel het meest ideaal.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.3.2″ hover_enabled=”0″][et_pb_column _builder_version=”4.3.2″ type=”4_4″][et_pb_image src=”https://verhuis24.nl/wp-content/uploads/2020/02/wall-416060_640.jpg” _builder_version=”4.3.2″ hover_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.3.2″ module_class=”pa-bullet-list-vink” hover_enabled=”0″][et_pb_column _builder_version=”4.3.2″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.3.2″ hover_enabled=”0″]

Hoe in zijn werk gaan?

Om te beginnen is het goed om te kijken naar de grote meubelstukken. Passen deze binnen de nieuwe woning, of wordt er bijvoorbeeld een nieuwe eettafel aangeschaft? Door een lijstje te maken met hetgeen wat er niet mee gaat, kan er ook langzaam aan worden begonnen met het verkopen van deze meubelstukken. Grote meubelstukken die vaak nog verkocht kunnen worden

  • Dressoir
  • Bed
  • Eettafel + stoelen
  • Bank
  • Sta lampen
  • Kledingkasten

Naast de grote meubelstukken zullen er ook veel verhuisdozen gevuld moeten worden. Het is slim om direct ook een aantal vuilniszakken aan te schaffen. Alles wat in de vuilniszak verdwijnt kan vrij gemakkelijk worden weg gegooid. Dit alles om te voorkomen dat bij het uitpakken in de nieuwe woning alsnog een hoop spullen op zolder worden gezet en daarna nooit meer worden gebruikt.

Denk hierbij ook aan kleding. Het gebeurd vaak dat er regelmatig nieuwe kleding wordt bij gekocht. Alleen niet heel vaak word de kledingkast gecontroleerd en opgeschoond. Een hoop kleding word nooit meer gedragen en ook deze kunnen worden verzameld en wellicht worden gedoneerd.

Inpaktip: Tevens kunnen oude kledingstukken fungeren als verpakkingsmateriaal. Het beschermen van breekbare spullen is het beter om oude kleding te gebruiken en te besparen op de kosten.

Verkopen of weggegeven van de spullen

Het is natuurlijk zonde om de spullen weg te gooien. Als er geen grote schades aan de spullen zitten, is het altijd mogelijk om deze een tweede leven te geven. Bij een aantal spullen die nog waarde hebben, kunnen verkocht worden en dit kan samen nog een leuk bedrag opleveren. Schiet een aantal foto’s en zet deze op diverse markplaatsen. Denk hierbij aan marktplaats.nl of een regionale variant.

Mocht het niet lukken om iets te verkopen, dan is er nog een optie om de spullen gratis op te laten halen. Dit scheelt simpelweg het zelf verplaatsen van de spullen. Tevens zijn er soms organisatie die de spullen komen ophalen voor een kringloopwinkel.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]