Tip: Besparen door inboedel op te ruimen

Een algemene tip om het verhuizen een stuk makkelijker te maken, is door kritisch naar de huidige spullen te kijken. Is het perse nodig om alles te verhuizen? Vaak zijn er een hoop spullen die of door ruimte gebrek niet mee hoeven, of omdat ze simpelweg nooit gebruikt worden.

Door een grote schoonmaak te houden, zal de inboedel die verhuist moet worden gegarandeerd een stuk kleiner zijn. Dit bespaart verhuisdozen, tijd en hierdoor ook verhuiskosten voor het verhuizen. Een win-win situatie, daarbij is er een frisse start in de nieuwe woning misschien nog wel het meest ideaal.

wall 416060 640

Hoe in zijn werk gaan?

Om te beginnen is het goed om te kijken naar de grote meubelstukken. Passen deze binnen de nieuwe woning, of wordt er bijvoorbeeld een nieuwe eettafel aangeschaft? Door een lijstje te maken met hetgeen wat er niet mee gaat, kan er ook langzaam aan worden begonnen met het verkopen van deze meubelstukken. Grote meubelstukken die vaak nog verkocht kunnen worden

  • Dressoir
  • Bed
  • Eettafel + stoelen
  • Bank
  • Sta lampen
  • Kledingkasten

Naast de grote meubelstukken zullen er ook veel verhuisdozen gevuld moeten worden. Het is slim om direct ook een aantal vuilniszakken aan te schaffen. Alles wat in de vuilniszak verdwijnt kan vrij gemakkelijk worden weg gegooid. Dit alles om te voorkomen dat bij het uitpakken in de nieuwe woning alsnog een hoop spullen op zolder worden gezet en daarna nooit meer worden gebruikt.

Denk hierbij ook aan kleding. Het gebeurd vaak dat er regelmatig nieuwe kleding wordt bij gekocht. Alleen niet heel vaak word de kledingkast gecontroleerd en opgeschoond. Een hoop kleding word nooit meer gedragen en ook deze kunnen worden verzameld en wellicht worden gedoneerd.

Inpaktip: Tevens kunnen oude kledingstukken fungeren als verpakkingsmateriaal. Het beschermen van breekbare spullen is het beter om oude kleding te gebruiken en te besparen op de kosten.

Verkopen of weggegeven van de spullen

Het is natuurlijk zonde om de spullen weg te gooien. Als er geen grote schades aan de spullen zitten, is het altijd mogelijk om deze een tweede leven te geven. Bij een aantal spullen die nog waarde hebben, kunnen verkocht worden en dit kan samen nog een leuk bedrag opleveren. Schiet een aantal foto’s en zet deze op diverse markplaatsen. Denk hierbij aan marktplaats.nl of een regionale variant.

Mocht het niet lukken om iets te verkopen, dan is er nog een optie om de spullen gratis op te laten halen. Dit scheelt simpelweg het zelf verplaatsen van de spullen. Tevens zijn er soms organisatie die de spullen komen ophalen voor een kringloopwinkel.

Laatste verhuisberichten

Handige tools voor uw verhuizing

Berekenen van m3 voor uw inboedel

Veel van de verhuizing hangt samen met het aantal m3 die de inboedel totaal heeft. Denk hierbij aan de ruimte in een verhuiswagen maar ook bij tijdelijke opslag is het van belang. Op basis van de grootte kan een verhuisbedrijf een indicatie geven qua tijdsduur en hierdoor een offerte beter verantwoorden.

Bekijk snel onze pagina hoe u binnen enkele minuten de inboedel kan berekenen. Door eenmalig de lijst in te vullen kan deze altijd bij de hand worden gehouden.

Gebruik onze checklist als leidraad

Als we het dan toch over handige tools hebben op onze website. Neem dan ook gelijk een kijkje op de pagina met onze checklist voor verhuizen. Een complete lijst waarin alles staat wat bij een verhuizing komt kijken. Hiervoor hebben wij het mogelijk gemaakt om de checklist uit te printen. Print de checklist voor de verhuizing uit en houdt deze erbij, zo zorgt u ervoor dat er geen belangrijke punten over het hoofd worden gezien. De drukte die bij een verhuizing komt kijken zorgt er automatisch voor dat er actiepunten doorheen glippen.

Meer weten over verhuizen?

Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten