• Home
 • Verhuiskosten

Verhuiskosten 

Om een goed beeld te hebben van de kosten die bij een verhuizing komen kijken, hebben wij deze in een overzicht gezet. Per verhuizing zullen de daadwerkelijke kosten kunnen afwijken van ons overzicht, maar de basis blijft hetzelfde. De verhuiskosten zullen grotendeels worden bepaald door deze factoren: 

 1. Grootte van de verhuizing/inboedel
 2. Moeilijkheidsgraad/bereikbaarheid
 3. Afstand naar de nieuwe locatie

Welke kosten berekend moeten worden, hangt af of er een verhuisbedrijf word ingezet of dat men zelf de verhuizing gaat uitvoeren, klik hieronder welke optie van toepassing is.

Hierbij is er een duidelijk onderscheid te maken op het moment dat de verhuizing zelf word gedaan of dat hiervoor een verhuisbedrijf word ingeschakeld. Zelf de verhuizing doen scheelt vooral in het tarief van de verhuizer. Maar als wij uw verhuizing mogen uitvoeren zitten er ook een hoop voordelen aan verbonden, zo ook op de kosten van het vervoer.

Kosten van een verhuisbedrijf

Is de wens om een verhuisbedrijf in te schakelen? Krijg vooraf inzicht in de kosten die hierbij komen kijken. Voor een offerte op maat gemaakt, neem vrijblijvend contact met ons op.

We zullen ieder aspect van de kosten doorlopen. Deze bestaan voornamelijk uit:

 • Prijs van de verhuizers
 • Verhuiswagen
 • Verhuisdozen huren/kopen

Daarnaast zijn er nog een aantal extra diensten die de verhuisservice compleet kunnen maken:

 • Verhuislift
 • Opslagruimte
 • Inpakservice
 • Handy man

In mate van de diensten die nodig zijn, zullen de verhuiskosten worden bepaald natuurlijk. Tevens is bij het volledig uitbesteden van een verhuizing vaak een scherper tarief mogelijk. Vraag naar eventuele pakketten die afgenomen kunnen worden met een combinatie van verhuizers en een verhuiswagen.

Kosten van verhuizers

Het verhuizen (sjouwen) zal door ervaren verhuizers gedaan moeten worden. Het uurtarief en het aantal uren dat er nodig is om de verhuizing uit te voeren, bepaalt de kosten van onze verhuizers.

Hoelang verhuizers bezig zijn hebben wij hieronder in de tabel weergegeven.

Tabel met indicatie inboedel grootte en geschatte manuren.

Daarbij dient rekening gehouden te worden met een gemiddeld uurtarief van circa €30 euro. Voor studentenverhuizers zal dit iets lager liggen.

Kosten zelf verhuizen

De voornaamste kosten die er gemaakt zullen worden is het vervoer en het verhuismateriaal (verhuisdozen + bescherming).

Verhuisbus huren

Bij het huren van een verhuisbus is het belangrijk om te letten op de kosten die een verhuurbedrijf rekent. Om een eerlijke vergelijking te maken moeten er gekeken worden hoeveel kilometer er inclusief is bij de verhuur. Soms kan de basis huur heel laag zijn, maar betaal je extra per gereden kilometer. Zeker bij een verhuizing op afstand kan het dan snel oplopen.

Verhuisdoos kopen

Hoeveel verhuisdozen er nodig zijn is afhankelijk van hoeveel inboedel er mee verhuist moet worden. Een aantal spullen mogelijk ook verhuist worden in een opslagbox die ook na de verhuizing nog op zolder opgeslagen kan worden. Zo voorkomt men dat na de verhuizing een hoop dozen liggen te verstoffen of zelfs weg gegooid moeten worden.

Daarnaast zijn er al verhuisdozen te koop voor een paar euro per stuk. Een andere optie zou eventueel zijn om verhuisdozen te huren.

Vulmateriaal

Een makkelijke oplossing is om vulmateriaal te kopen in een doe-het-zelf zaak. Maar er zijn ook genoeg alternatieven die wat kosten kunnen besparen. Denk aan het slim inzetten van t-shirts en handdoeken. Maar ook oude kranten kunnen prima functioneren om lege ruimtes in verhuisdozen op te vullen.

Vooraf aan de verhuizing kunnen verschillende materialen verzameld worden. Heeft u laatst iets online besteld, mogelijk dat hier vanzelf al een stuk vulmateriaal bij zit?

Verhuiskostenvergoeding mogelijk?

In sommige gevallen is er een mogelijkheid voor een verhuiskostenvergoeding. Een opsomming van gevallen waarbij geïnformeerd kan worden voor een vergoeding:

 • Sloop van de woning
 • Renovatie van een huurwoning
 • Uitvoering van geldend bestemmingsplan

Voor verdere informatie van wie de vergoeding moet komen en hoe hoog deze dient te zijn, bekijk de site van de overheid. 

Het kan ook zo zijn dat er een verhuizing nodig is namens de werkgever. Vooraf kan met de werkgever worden bepaald in hoeverre de kosten te declareren zijn, maak hier duidelijke afspraken over.

Overige kosten bij verhuizen

Huur/koop contract

Houdt rekening met de borg die komt kijken bij een huurcontract, mogelijk komt er nog borg retour van de oude huurwoning? Ook bij een koophuis komen kosten koper kijken, dit is gemiddeld zo een 5% van de koopprijs.

Tuin aanleg/renovatie

Afhankelijk van de staat waarin de tuin of het balkon is. Zal er altijd wat geld achter de hand gehouden worden voor het op smaak maken van de buitenruimte.

Wanneer de tuin echt slecht is onderhouden, zullen de kosten vrij hoog uitvallen voor een gehele renovatie.

Aan- en afsluitkosten

Inrichten woning

Bij de eerste woning zullen er veel nieuwe spullen gekocht worden, de verhuizing zelf zal minimaal zijn. Op het moment dat er al een inboedel is, zullen er altijd nieuwe dingen bijgekocht worden. Sommige spullen zullen achter blijven in de oude woning.

Afwerking nieuwe woning

De wanden en plafonds worden standaard voorzien van nieuwe verflaag of stuclaag. Naast het afwerken van de wanden kan het ook zijn dat er iets naar wens gemaakt dient te worden. Mogelijk een aparte ruimte voor wasmachine, of juist een muurtje eruit halen voor extra ruimte.

Verhuizen met laag budget

Moet u van een uitkering leven, ook dan kost een verhuizing altijd geld. Maar gelukkig zijn er een aantal tips die de kosten fors kunnen terug dringen.