• Home
 • Verhuisbedrijf

Verhuisbedrijf

Bij een verhuizing komt ontzettend veel kijken. Veel mensen schieten dan ook in de stress tijdens het verhuizen, zelfs als ze hun nieuwe woning veel leuker vinden dan hun oude woning. Er moet getild worden, meubels moeten zorgvuldig worden ingepakt en bovendien moet er een verhuiswagen gehuurd worden. Vervolgens moeten alle spullen ook nog uitgepakt worden in de nieuwe woning en op de juiste plek worden gezet. Het is dan ook logisch dat veel mensen ervoor kiezen om het verhuizen uit te besteden aan een verhuisbedrijf.

Overweeg je om jouw verhuizing ook uit te besteden aan een verhuisbedrijf? Dan lees je op deze pagina alles wat je moet weten over een verhuisservice. Bovendien geven we je ook een indicatie van de verhuiskosten en krijg je tips om kosten te besparen. Als je van plan bent om een verhuisbedrijf in te schakelen, is het dus verstandig om deze pagina goed door te nemen.

De voordelen van een verhuisbedrijf

Laten we beginnen met de voordelen van een verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf inhuren kan je een hoop stress schelen, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Toch zijn er nog veel meer voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je opgesomd.

 • De verhuizing verloopt efficiënt en snel
 • Spullen komen heelhuids bij je nieuwe woning aan
 • Je hoeft zelf niet fysiek fit te zijn en je loopt geen risico om een blessure op te lopen
 • Je hoeft zelf geen verhuiswagen te regelen

Omdat het verhuisbedrijf gespecialiseerd is in verhuizingen, beschikt het bedrijf dus over alle benodigde materialen. Daarnaast beschikken de vakmensen van een verhuisbedrijf ook over de nodige ervaring en vakkennis. Zo weten zij bijvoorbeeld hoe ze de verhuisdozen het best kunnen inpakken en markeren. Met een verhuisbedrijf is het verhuizen van je spullen zo gebeurd. Als je graag zo snel mogelijk in je nieuwe woning intrekt, dan is het dus zeker aan te raden om een verhuisbedrijf in te huren.

Zelf verhuizen: de voor- en nadelen

Zelf verhuizen heeft als voordeel dat de kosten lager zullen liggen. Echter, zul je wel zelf een verhuiswagen moeten regelen. Ook in dit geval zul je dus kosten maken. Zelf verhuizen heeft vooral veel nadelen. Heb je weinig ervaring met verhuizingen, dan kan de verhuizing ook veel tijd in beslag nemen, zelfs als je voldoende hulp krijgt. Bovendien is de kans dan groter dat er iets stuk gaat en loop je risico op fysieke klachten als je verkeerd tilt.

Zelf verhuizen kost dus veel tijd en is vaak ook een stressvolle bezigheid. Om die reden raden we je aan om het verhuizen uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Vooral het verhuizen van zwaar en groot meubilair kun je het best aan een ervaren verhuisteam overlaten.

Tips voor als je toch zelf gaat verhuizen

Een verhuisservice inhuren heeft dus veel voordelen. Vind je een verhuisservice echter te duur, dan hebben we hieronder een aantal tips opgesomd die je kunt gebruiken als je zelf gaat verhuizen.

 • Let goed op je tiltechniek om blessures te voorkomen.
 • Markeer de verhuisdozen, zodat je weet wat er in zit.
 • Stel vooraf vast welke meubels te groot zijn voor de deuropening.
 • Bescherm en vervoer breekbaar materiaal op de juiste manier.
 • Zorg dat je snel bij de spullen kunt die je eventueel nog nodig hebt (medicijnen bijvoorbeeld).
 • Gebruik vulmateriaal om te voorkomen dat je spullen gaan schuiven en beschadigen.
 • Gebruik stevige verhuisdozen die niet zullen scheuren.

Wat kost een verhuisbedrijf?

Het is moeilijk om vooraf vast te stellen wat de exacte kosten zullen zijn als je een verhuisbedrijf inhuurt. De tarieven zijn namelijk verschillend per verhuisbedrijf en bovendien is het afhankelijk van de duur van de klus, van de afstand tussen de woningen etc. Het uurtarief van een verhuizer is doorgaans € 25 tot € 35. Daarnaast moet er ook nog een verhuiswagen geregeld worden. De kosten daarvoor zijn meestal € 55 tot € 75 per uur. Voor dat bedrag krijg je een verhuiswagen inclusief een bestuurder. De kosten voor de verhuiswagen zijn overigens ook afhankelijk van het benodigde formaat. Hoe groter de verhuiswagen, hoe meer deze zal kosten.

De totale kosten zijn dus moeilijk in te schatten. Ben je benieuwd naar wat het verhuizen je zal kosten, dan raden we je aan om een offerte aan te vragen. Zo weet je direct wat de verhuizing je zal kosten. Offertes aanvragen en vergelijken kan via ons platform.

Het vergelijken van offertes

Wil je niet te duur uit zijn, maar wel een verhuisbedrijf inhuren? Dan is het aan te raden om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Met onze website is dit zeer eenvoudig. Je kunt de klus namelijk beschrijven en vervolgens een aanvraag indienen via de website. Hierna krijgen verschillende verhuisbedrijven de mogelijkheid om je een offerte toe te sturen. Zo kun jij de verschillende bedrijven goed met elkaar vergelijken op basis van de prijs.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op een verhuisbedrijf

Het is ook van belang dat je een verhuisbedrijf op basis van kwaliteit kiest. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar ga bijvoorbeeld ook op zoek naar recensies. Zo kun je beoordelen of het verhuisbedrijf betrouwbaar en professioneel is.

Besparen op de kosten van een verhuisbedrijf

Er zijn, naast het vergelijken van offertes, verschillende manieren om kosten te besparen op het verhuizen. Hieronder benoemen we een aantal belangrijke tips om geld te besparen op een verhuisservice. Door deze tips te combineren kun je toch nog een relatief groot percentage op het totaalbedrag besparen.

Doe spullen die je niet wilt houden vooraf weg

Het is zonde om grote spullen te laten verhuizen als je eigenlijk al weet dat je niet van plan bent om deze spullen te houden. Is er in je nieuwe woning geen ruimte voor je oude bankstel? Lever de bank dan ergens in of verkoop hem, zodat deze niet verhuisd hoeft te worden. Je betaalt dan voor het verhuizen van meubels die je toch al weg wilt doen, zonde dus. Neem voor je verhuizing dus al de tijd om even te bepalen welke spullen meeverhuisd moeten worden.

Pak bepaalde werkzaamheden eventueel zelf op

Wil je op de verhuiskosten besparen? Dan kun je er ook voor kiezen om bepaalde spullen zelf alvast te verhuizen. Kies er bijvoorbeeld voor om een aantal dozen te vullen met spullen die je gemakkelijk kunt tillen. Zo zorg je ervoor dat de verhuizers minder werk hoeven te verrichten en dus minder uur nodig hebben, waardoor jij goedkoper uit zal zijn.

Maak foto’s van dure spullen

De kans dat een verhuisbedrijf iets laat vallen, is vaak kleiner dan wanneer je zelf aan het verhuizen gaat. Een verhuisbedrijf heeft namelijk genoeg mensen om iets met meerdere personen op te pakken en bovendien bestaat een verhuisteam uit vakmensen met ervaring. Toch kan er altijd een keer een ongelukje gebeuren. Om die reden is het aan te raden vooraf foto’s te maken van dure spullen, zodat je deze aan de verzekering kunt laten zien als er iets kapot gaat.

Houd rekening met de reisafstand van het verhuisbedrijf

Houd ook rekening met de reisafstand vanaf het verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf zal namelijk ook kosten rekenen voor de afstand in kilometers. In de meeste gevallen krijg je een bepaalde hoeveelheid kilometers gratis. Hoeveel gratis kilometers je krijgt, is afhankelijk van of je een regionaal of landelijk verhuisbedrijf inschakelt.

Als je een verhuisbedrijf inschakelt die zich dichter bij je woning bevindt, dan ben je vaak goedkoper uit. Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Een landelijk verhuisbedrijf is bijvoorbeeld gewend om verhuizingen verder van huis te regelen. Omdat deze bedrijven aantrekkelijk willen zijn voor klanten door heel het land, rijden ze vaak ook een groot aantal kilometers gratis.

Een verhuisbedrijf in de regio

Wat komt er verder nog bij een verhuizing kijken?

Houd er rekening mee dat er bij een verhuizing meer komt kijken dan alleen het verhuizen van spullen. Zo moet je adreswijziging ook worden doorgegeven aan verschillende instanties en bedrijven. Je bent zelfs verplicht om de adreswijziging door te geven aan de gemeente, anders loop je risico op een boete. Bovendien wil je niet dat je belangrijke post mist en/of dat een ander je post leest. Ga dus goed na welke bedrijven je op de hoogte moet stellen van je adreswijziging. Ook dit kun je overigens uitbesteden.

Je kunt er onder andere voor kiezen om PostNL verschillende bedrijven op de hoogte te stellen van je adreswijziging. Bovendien heeft dit postbedrijf ook een doorzendservice. Je kunt de eerste weken van je verhuizing de post laten doorsturen, zodat jij de mogelijkheid hebt om de adreswijziging door te geven aan alle instanties en bedrijven die jou post kunnen sturen.

Conclusie

Wil je een verhuisbedrijf inschakelen? Dit heeft veel belangrijke voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld zelf niet zwaar te tillen en is het verhuizen vaak sneller gebeurd. Het is dan ook aan te raden om na te gaan welk verhuisbedrijf je het best kunt inschakelen. Hier kun je eenvoudig achter komen door offertes aan te vragen via onze website. Je hoeft slechts één aanvraag in te dienen, waarna je offertes van verschillende bedrijven ontvangt.

Het verhuizen van je spullen wordt geregeld door vakmensen als je een verhuisbedrijf inschakelt. Vergeet niet om de adreswijziging door te geven aan de gemeente en andere instanties. Dit kun je zelf doen, maar ook deze klus kun je eventueel uitbesteden.