• Home
  • Uurtarief verhuizer

Uurtarief verhuizer

Sta je op het punt om te gaan verhuizen? Dan kan het een goed idee zijn om de verhuizing over te laten aan een professioneel verhuisbedrijf. Je betaalt dan het uurtarief van de verhuizer, maar je bespaart jezelf wel een hoop moeite. Bovendien verloopt de verhuizing veel vlotter wanneer je het verhuizen aan een expert overlaat.

Het merendeel van de kosten die je aan een verhuisbedrijf betaalt, bestaat uit arbeidskosten. Het is dan ook een goed idee om verschillende verhuizers te vergelijken. Ben jij benieuwd naar wat het uurtarief van een verhuizer ongeveer is? Op deze pagina lees je wat het inhuren van een verhuizer gemiddeld zal kosten. Daarnaast geven we je ook een beeld van de overige kosten en krijg je tips om kosten te besparen.

Is het uurtarief van de verhuizer de moeite waard?

In de meeste gevallen is het absoluut aan te raden om een verhuizer in te huren. Een verhuizer heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van zelf verhuizen. Zo weten vakmensen bijvoorbeeld het best hoe ze efficiënt en snel kunnen verhuizen. Daardoor is de verhuizing sneller gebeurd en kun je snel genieten in je nieuwe woning. Verhuizen is een stressvolle gebeurtenis als je alles zelf moet doen. Ook daarom is het fijn om deze klus uit te besteden.

De kans dat er spullen stuk gaan tijdens het verhuizen is natuurlijk ook veel groter wanneer je zelf aan de slag gaat zonder ervaring met verhuizen. Daarnaast is niet iedereen fysiek in goede conditie, en ook dit is een reden dat veel mensen een verhuizer inhuren. Bovendien hoef je zo zelf geen verhuiswagen te regelen en te rijden. De kosten voor de verhuiswagen vind je uiteraard wel terug in de totaalprijs.

Een verhuisbedrijf beschikt vaak ook over een groot team, waardoor er zoveel mensen kunnen meehelpen als noodzakelijk. Ben je stressgevoelig, dan is het sowieso aan te raden om het verhuizen uit te besteden. Het uurtarief van de verhuizer is in veel gevallen dus zeker de moeite waard. Om te bepalen of dat ook in jouw geval zo is, zul je de kosten zelf op moeten wegen tegen de voordelen.

Wat is het uurtarief van een verhuizer?

Het uurtarief van een verhuizer ligt gemiddeld tussen de € 25 en € 35. Daarnaast is er ook een verhuiswagen nodig om je meubels van je oude naar je nieuwe woning te krijgen. Voor een verhuiswagen inclusief bestuurder betaal je ook € 55 tot € 75, afhankelijk van het formaat verhuiswagen en welk verhuisbedrijf je kiest. In veel gevallen zal de bestuurder van de verhuiswagen ook helpen met verhuizen.

Nu weet je dus wat het uurtarief van de verhuizer ongeveer zal zijn. De exacte kosten zullen aan de hand van het uurloon alleen moeilijk te bepalen zijn. Hoeveel tijd de verhuizer nodig heeft, is namelijk ook afhankelijk van hoeveel spullen je hebt en hoe de klus verder in elkaar steekt. Ook zijn er nog bijkomende kosten. Zo betaal je vaak nog kosten voor de afstand die de verhuizer met de verhuiswagen moet afleggen. Bovendien kan het verhuisbedrijf de verhuiswagen niet altijd gratis parkeren.

Offertes van verhuisbedrijven vergelijken?

Heb je een verhuizer nodig? Dan is het prettig als het uurtarief van de verhuizer niet overdreven hoog ligt. Het best kun je de tarieven van verschillende verhuizers met elkaar vergelijken om te bepalen welk verhuisbedrijf je het best kunt inschakelen. Daarbij is het verstandig om niet alleen naar de uurtarieven, maar ook naar de totale kosten te kijken.

Je kunt offertes bij verschillende verhuisbedrijven aanvragen via onze website. Dat doe je door middel van één druk op de knop. Hierna ontvangen diverse verhuisbedrijven je aanvraag en zul jij dus verschillende offertes ontvangen. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken. Ons platform maakt het dus zeer eenvoudig om een verhuisbedrijf te vinden met aantrekkelijke tarieven.

Besluit je om toch zelf te verhuizen?

Als je zelf gaat verhuizen, dan hoef je het uurtarief van een verhuizer niet te betalen. Dat is een groot voordeel, maar houd er wel rekening mee dat je nog wel kosten zal maken. Zo dien je bijvoorbeeld nog wel een verhuiswagen te huren. Daarnaast heeft zelf verhuizen ook een aantal nadelen. Zo loop je bijvoorbeeld het risico op blessures als je niet de juiste tiltechniek gebruikt voor zware meubels. Bovendien is de kans ook groter dat er onbedoeld iets stuk gaat dan wanneer je het verhuizen aan professionals overlaat.

Als je zelf gaat verhuizen, eventueel met hulp van anderen die weinig ervaring hebben, duurt het verhuizen ook langer. Een verhuisbedrijf werkt nu eenmaal ontzettend efficiënt en heeft alles tot in de puntjes geregeld. Verhuizen kan bovendien vrij stressvol zijn, zeker als je van jezelf al stressgevoelig bent.

Eventueel kun je ook een deel van de werkzaamheden zelf oppakken en het zware en grote meubilair overlaten aan een verhuisbedrijf.

Besluit je om zelf te gaan verhuizen, dan vind je hieronder een aantal handige tips.

  1. Gebruik nieuwe verhuisdozen of dozen die in ieder geval niet zullen scheuren, om te voorkomen dat spullen stuk of verloren gaan.
  2. Zorg ervoor dat je spullen op de juiste manier tilt, om te voorkomen dat je fysieke klachten oploopt tijdens het verhuizen.
  3. Schrijf op iedere doos wat er inzit, om ervoor te zorgen dat je de spullen snel op de juiste plek kunt plaatsen in je nieuwe woning.
  4. Zorg ervoor dat je snel bij spullen kunt die je eventueel toch nog nodig hebt, denk bijvoorbeeld aan medicijnen.
  5. Voorkom lege ruimtes in de verhuisdozen en gebruik eventueel vulmateriaal, om te voorkomen dat de spullen gaan rollen of schuiven en op deze manier beschadigen.
  6. Meet grote meubelstukken vooraf op om te bepalen of ze bijvoorbeeld wel door de deuropening passen.

Tips om te besparen op kosten voor het verhuizen

De gehele verhuizing zelf verzorgen is niet altijd even slim. Gelukkig zijn er ook manieren om te besparen op de kosten die je bij een verhuisbedrijf betaalt. Het uurtarief van een verhuizer kun je uiteraard moeilijk verminderen, maar je kunt er bijvoorbeeld wel voor zorgen dat de overige kosten lager liggen. Met onderstaande tips kun je alsnog vrij veel geld besparen.

1. Kies voor een verhuisbedrijf uit de buurt

Om te beginnen is het vaak verstandig om een verhuisbedrijf uit de buurt te kiezen. Voor de afstand die met een verhuiswagen gereden moet worden, betaal je namelijk ook geld. Meestal krijg je een aantal kilometers gratis en daarna zul je tot € 1 per kilometer betalen. Bij regionale verhuisbedrijven krijg je minder kilometers gratis dan bij een landelijk verhuisbedrijf.

Het is overigens niet zo dat het verhuisbedrijf bij jou in de buurt ook altijd het goedkoopste bedrijf zal zijn. Het is dus aan te raden om zelf per bedrijf na te gaan hoe ver weg het zit, wat de uurtarieven zijn en hoeveel kilometers je gratis krijgt.

2. Bepaal vooraf welke spullen je niet mee wilt nemen

Het is natuurlijk zonde als verhuizers extra tijd kwijt zijn aan het verhuizen van meubels die je achteraf eigenlijk toch niet wilt houden. Bovendien nemen deze meubels ook onnodige ruimte in in de verhuiswagen. Daarom is het aan te raden om vooraf even te bepalen welke meubels je wel of niet nodig hebt. Zo voorkom je dat je onnodig geld betaalt aan het verhuizen ervan.

3. Verhuis zelf alvast een aantal spullen

Het is niet altijd even fijn om de verhuizing helemaal zelf te verzorgen. Het kan wel een goed idee zijn om zelf een deel van de spullen te verhuizen. Neem dan de spullen die je gemakkelijk zelf kunt verhuizen en dus niet te groot of te zwaar zijn. Zo zullen de verhuizers minder uur nodig hebben, maar hoef je zelf ook niet alle zware en grote dingen te tillen.

Vergeet niet je adreswijziging door te geven

Als je gaat verhuizen, is het belangrijk om niet te vergeten dat er ook nog veel andere dingen geregeld moeten worden. Zo moet je bijvoorbeeld ook je adreswijziging doorgeven aan de gemeente en aan andere instanties. Het is verplicht om de adreswijziging aan de gemeente door te geven. Doe je dat niet op tijd, loop je in bepaalde gemeentes ook risico op een boete.

Vaak zijn er heel wat instanties en bedrijven die je moet laten weten dat je een nieuw adres hebt. Daardoor kan het enige tijd duren voordat iedereen op de hoogte is. In de tussentijd kun je gebruik maken van de doorzendservice van PostNL. De meeste post die je via dit bedrijf ontvangt zal dan worden doorgestuurd naar je nieuwe adres. Je kunt het doorgeven van de adreswijziging overigens ook uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf.

Conclusie

Het kan aantrekkelijk zijn om een verhuizer in te huren. Het uurtarief van een verhuizer ligt gemiddeld tussen de € 25 en € 35. Houd echter wel rekening met extra kostenposten, zoals het huren van een verhuiswagen bijvoorbeeld. Er zijn een aantal tips om op de totale kosten te besparen als je een verhuisbedrijf inhuurt. Wil je een verhuisbedrijf inhuren, dan is het verstandig om offertes te vergelijken via onze website. Zo vind je gemakkelijke een goedkope partij.