• Home
  • Inpaktips verhuisdozen

Inpak tips verhuisdozen

Naast de grote meubelstukken, zal grotendeels van de inboedel bestaan uit kleinere spullen. Deze gaan niet allemaal afzonderlijk worden verplaatst, maar worden natuurlijk gebundeld in een verhuisdoos. De aantal verhuisdozen kan wel flink oplopen en er zal veel tijd gaan zitten in het inpakken hiervan. Gelukkig zijn er een aantal tips die zowel van pas gaan komen bij het inpakken van de dozen, maar ook zeker zullen helpen bij het verder verloop van de verhuizing. 

Waar moet je beginnen?

Het klinkt misschien wat dubbel, maar om te beginnen met inpakken van verhuisdozen, moet je allereerst kijken wat je niet wilt inpakken. Snapt u direct wat we bedoelen? Er zullen namelijk een hoop spullen zijn die in na verloop van tijd nog wel in de woning staan, maar eigenlijk nooit gebruikt worden.

Door kritisch te kijken naar de spullen die er zijn, zal er een hoop niet meer gebruikt worden. Deze spullen hoeven dan natuurlijk niet ingepakt te worden, om vervolgen in de nieuwe woning weer op te slaan. Sommige spullen zullen simpelweg weg gegooid kunnen worden, een ander deel kan mogelijk nog verkocht worden of op andere wijze gerecylced.

Het scheelt direct in de verhuisdozen die aangeschaft of gehuurd moeten worden. Daarnaast scheelt het in tijd om spullen in en uit te pakken. Maar mogelijk het grootste voordeel is dat er geen overbodige spullen in de nieuwe woning staan. Het kan dus ook direct als een grote schoonmaak gezien worden!

Voor het inpakken kan hulp worden ingeschakeld. Een inpakservice biedt het gemak van een verhuizer die grotendeels van de spullen inpakt, in overleg met het verhuisbedrijf kunnen hier keuzes in gemaakt worden. Verhuis24.nl staat altijd klaar om een handje te helpen.

Welke verhuisdozen en hoeveel?

Om te beginnen met inpakken zijn er verhuisdozen nodig. De meest gestelde vraag bij ons is hoeveel verhuisdozen er nodig zijn. Dit hangt natuurlijk van de inboedel af en hier kunt u zelf mogelijk een inschatting van maken. De gemiddelde aantal verhuisdozen per type woning hebben wij hieronder even in een tabel gezet. Let op, dit is een indicatie!

Tabel verhuisdozen

Verhuisdozen huren

Wanneer duidelijk is hoeveel verhuisdozen er nodig zijn, kan dit bij een verhuisbedrijf worden aangegeven. Mogelijk dat hier direct een optie is om de verhuisdozen te huren. De kosten hiervoor liggen lager dan het kopen van de verhuisdozen, zeker als ze maar eenmalig gebruikt gaan worden, is deze optie aan te raden.

Verhuisdozen kopen

Het kopen van verhuisdozen heeft een aantal voordelen. Zo kunnen een aantal spullen in de dozen blijven zitten als ze op zolder worden geplaatst. Daarbij kan het altijd handig zijn om de verhuisdozen nog in huis te hebben als er nog een andere verhuizing aan zit te komen.

De kosten voor een verhuisdoos zullen iets hoger liggen, maar hierdoor is er wel wat meer flexibiliteit.

Alternatieve voor verhuisdozen

Wat wij ook regelmatig zien is dat onze klanten niet de klassieke verhuisdozen gebruiken. Hieronder staat een lijstje met verhuisdozen die ook handig kunnen zijn om te gebruiken

  1. Plastic boxen, deze zijn makkelijk om meerdere malen te gebruiken, ook voor opslag
  2. Boodschappenkratten
  3. Verpakkingsdozen uit een supermarkt (bananendozen zijn vaak vrij stevig)

Er zijn dus voldoende opties, natuurlijk is het ook mogelijk om een combinatie te kiezen tussen de dozen. Zo zal een deel in opslag komen op zolder, hiervoor kunnen speciale boxen voor worden gekocht.

Algemene inpaktips

Er zijn een aantal tips die voor iedereen van toepassing gaan zijn, ongeacht de dozen die gebruikt worden. De volgende tips zullen het verhuizen een stuk makkelijker maken.

  • Maak de dozen niet te zwaar
  • Schrijf op de dozen wat erin zit
  • Breekbare spullen goed inpakken, koop genoeg vulmateriaal of gebruik oude kranten en handdoeken/shirts
  • Maak een planning voor het inpakken van de spullen

Checklist voor het inpakken per kamer

Naast de algemene inpaktips hebben wij ook nog specifieke tips per kamer. Deze gaat wat dieper in op de spullen die ieder zijn eigen manier van inpakken heeft.