17 toepasbare verhuistips

Onze verhuizers hebben diverse tips die in de praktijk gebruikt kunnen worden. Een aantal verhuistips kunnen helpen bij het besparen van kosten en tijd. Andere tips zijn in het leven geroepen om de verhuizing een stuk makkelijker te maken. Totaal hebben wij 24 tips verzameld die wij onder verdelen in de volgende kopjes:

Inpaktips

Vooral om tijd te besparen is het slim om de onderstaande inpaktips toe te passen. Bij zowel een kleine of grote verhuizing, verhuisdozen inpakken zal hier een onderdeel van zijn.

 • Sorteren inboedel – Beginnen bij het sorteren van de inboedel. Laat spullen achter op het moment dat ze niet meer gebruikt worden. Het is zonder om spullen te vervoeren die daarna weer enkel als opslag dienen in de nieuwe woning. Een grote opruim kan helpen bij het verlagen van de kosten alle fysieke inspanning.
 • Regelen van verhuisdozen – Door tijdig de verhuisdozen te regelen, kan er rustig aan een begin worden gemaakt met de spullen die lange tijd niet gebruikt worden. Lees meer tips over verhuisdozen, wat is slimmer, verhuisdozen kopen of huren?
 • Nummeren van de dozen – Om te voorkomen dat je met de verhuisdozen blijft sjouwen, is het handig om de kamers in de nieuwe woning te nummeren. Gebruik deze nummers om de verhuisdozen te labelen. Zo weet iedereen welke verhuisdozen waar moeten komen te staan.
 • Vulmateriaal – De keuze van het keuzemateriaal zorgt ervoor dat er geen beschadigingen ontstaan. Maar er zijn diverse soorten vulmateriaal voor verhuisdozen. Bij breekbare spullen zal bubbeltjesfolie het meest geschikt zijn. Om te zorgen dat spullen niet teveel bewegen in een doos kunnen er ook oude kranten gebruikt worden.
 • Breekbare spullen – Naast bovenstaande vulmaterialen is het ook mogelijk om handdoeken/kleren te combineren met de breekbare spullen. Zo gaat er geen ruimte verloren door het opvullen met kranten.
 • Niet te zware dozen – Het vullen van een verhuisdoos kan soms snel gaan. Let hierbij op het gewicht van de verhuisdoos, aangezien deze aantal keer verplaatst gaat worden is het slim om een maximaal gewicht van 10kg aan te houden. Ook al zou een verhuisdoos meer aan kunnen.

Inpakken van boeken in de doos

Verhuiswagen

Een essentieel onderdeel van het verhuizen is het regelen van het juiste vervoer.

 • Parkeergelegenheid – Bekijk de opties van parkeergelegenheden en indien nodig vraag een parkeervergunning aan. Ook kan het zijn dat er bij een verhuislift meer ruimte nodig is, het inventariseren van de ruimte voor de woning kan veel ellende besparen.
 • Rijbewijs – Bij het zelf besturen van de verhuiswagen zal er naar het rijbewijs gekeken moeten worden. Ben je gekwalificeerd om in de verhuiswagen te rijden. Dit zal van de verhuiswagen afhangen of rijbewijs b voldoende is. Lees meer informatie over het vereiste rijbewijs van een verhuiswagen.
 • Grootte van inboedel  – Om de juiste verhuiswagen te kunnen kiezen, speelt de inhoud een belangrijke rol. Afhankelijk van hoeveel m3 de inboedel is, kan een verhuiswagen op maat worden gereserveerd. Wanneer een verhuisbedrijf word ingeschakeld, zullen zij de juiste verhuiswagen kiezen nadat ze de inboedel hebben opgenomen. Het staat een beetje lullig wanneer er zelf een wagen word gehuurd en uiteindelijk passen de spullen hier niet in. Gebruik onze tool om het aantal m3 te berekenen. Denk vooraf goed na over wat er allemaal mee verhuist gaat worden.

Verhuisbedrijf

Een verhuistip die niet kan ontbreken in ons lijstje gaat over de tips bij het inschakelen van een verhuisbedrijf.

 • Beoordelingen – Bij de keuze van een verhuisbedrijf, kunnen online reviews een beeld geven van de betrouwbaarheid. Zie dit echter alleen als een indicatie en ga zelf het gesprek aan met een verhuisbedrijf.
 • Vastleggen op papier – Bij het maken van afspraken is het belangrijk om deze duidelijk op papier te zetten. Niet enkel de kosten vooraf vastleggen, maar ook de verzekering en de te verwachten service van de verhuizers. Om onenigheid achter te voorkomen is het dus cruciaal om vooraf alles zo goed mogelijk af te kaarten.

Stress verminderen

Verhuizen levert vaak stress op, gelukkig zijn er wel een aantal factoren die de stress kunnen verminderen. Hierbij zal het belangrijk zijn om voor zo min mogelijk verrassingen komen te staan, gebruik hiervoor onderstaande tips:

 • Checklist verhuizen – Door onze checklist door te lezen, is er een idee wat er kan worden verwachten. Vervolgens is het handig om deze lijst uit te printen en er constant bij te houden. De taken kunnen 1-voor-1 worden afgevinkt.
 • Verhuisplanning – Het plannen van de verhuizing voorkomt dat alles tegelijkertijd op het pad komt. Vooraf zijn er namelijk al veel taken af te ronden. Al zal de verhuisdag altijd wel drukker zijn, door de chaos weg te nemen, scheelt dit al de helft van de stress.

Bespaartips voor verhuiskosten

 • Verhuiskostenvergoeding – De snelste manier om zelf minder kosten te maken aan de verhuizing, is het recht hebben op een verhuiskostenvergoeding:)
 • Inschakelen van vrienden – De kosten van verhuizers zullen een groot deel van de totale verhuiskosten zijn. Een verhuizer kost gemiddeld €25,- per uur. Als vrienden helpen met de verhuizing, zal het misschien iets minder snel gaan, maar dit kan makkelijk enkele honderden euro’s besparen. Er zal alleen wat meer zelfstandig geregeld moeten worden, zoals een verhuiswagen en al het benodigde materiaal. Een verhuisbedrijf kan geen service aanbieden zonder zelf een verhuizer aan te leveren.
 • Vergelijken van verhuisbedrijven – Het vergelijken van verhuizers kan per direct de grootste besparing opleveren. Wij bieden de service om onze 134 verhuizers met 1 formulier te vergelijken. De vergelijking is geheel gratis en binnen 2 minuten gedaan. Hierna ontvang je offertes die eenvoudig naast elkaar gelegd kunnen worden. De vergelijking bespaard gemiddeld zo een 25% a 30% op de verhuiskosten.
 • Tijdig inplannen – Wanneer er rekening word gehouden met de planning, kunnen de piek moment worden vermeden. Zo zullen er toeslagen zijn in de avond en in het weekend (+feestdagen uiteraard). Deze toeslagen kunnen de prijs flink opdrijven. Een ander risico is dat het gewenste verhuisbedrijf al vol zit. De beschikbaarheid van een verhuizer komt dus in gevaar wanneer deze last-minute word geregeld.