• Home
  • Verhuiskosten berekenen

Verhuiskosten berekenen

Als je wilt gaan verhuizen, dan is het fijn om een beeld te hebben van hoeveel dat zal kosten. Het best kun je een verhuizing overlaten aan een professioneel bedrijf. Op die manier verloopt de verhuizing snel en efficiënt. Als je een professional inschakelt, scheelt dit je bovendien een hoop zorgen. Verhuizen kan namelijk stressvol zijn als je niet goed weet waar je moet beginnen en de verhuizing niet voldoende voorbereid hebt.

Wil je de verhuiskosten berekenen? Dan lees je op deze pagina alles wat je moet weten over de kosten van een verhuisbedrijf. Zo lees je hier onder andere welke uurtarieven de gemiddelde verhuizer hanteert. Ook lees je op deze pagina handige tips om kosten te besparen. Sta je op het punt om te gaan verhuizen? Dan is het dus zeker verstandig om deze pagina even goed door te nemen!

Waarom een verhuisbedrijf inhuren?

Meestal is het een goed idee om een verhuisbedrijf in te huren als je gaat verhuizen. Er komt namelijk veel bij een verhuizing kijken. Veel mensen onderschatten dit en schieten tijdens het verhuizen in de stress. Een verhuisbedrijf is gespecialiseerd in verhuizingen en weet dan ook precies wat hierbij komt kijken. Bovendien beschikt een verhuisbedrijf ook over voldoende personeel met ervaring, waardoor het verhuizen snel en efficiënt verloopt. Doordat het verhuisbedrijf voldoende personeel en de juiste materialen heeft, kunnen zelfs de zwaarste en grootste meubels verhuisd worden.

Als je zelf aan de slag gaat, zonder dat je ervaring hebt, is de kans ook veel groter dat er spullen stuk gaan tijdens het verhuizen. Als je lichamelijke klachten hebt, dan kunnen deze klachten ook verergeren tijdens het verhuizen. Bovendien kun je ook klachten krijgen als je zwaar meubilair op de verkeerde manier tilt. Het is dus zeker geen slecht idee om het verhuizen uit te besteden aan een verhuisbedrijf met veel ervaring. Zo kun je er zeker van zijn dat de verhuizing vlot verloopt en dat je zelf niet al te veel inspanning hoeft te leveren.

Raak je relatief snel gestrest? Dan is het al helemaal aan te raden om het verhuizen uit te besteden aan een bedrijf met ervaring. Zo kun je snel van je nieuwe woning gaan genieten, en hoef je je over de verhuizing geen enkele zorgen te maken.

De verhuiskosten berekenen

De exacte verhuiskosten berekenen is lastig, omdat dit afhankelijk is van welke verhuisbedrijf je inhuurt. Bovendien is dit ook van andere factoren afhankelijk, zoals hoeveel spullen je hebt en hoe groot de afstand tussen de woningen en het verhuisbedrijf is. Er zijn dus te veel factoren die invloed hebben op de kosten om de exacte verhuiskosten te kunnen berekenen. Wel kunnen we je een zo goed mogelijk beeld geven van de kosten door gemiddelde prijzen te noemen. Hieronder vind je de belangrijkste kostenposten.

Uurtarieven

Om te beginnen spelen de uurtarieven van de verhuizers een grote rol in de totale kosten. Het gemiddelde uurtarief van een verhuizer is € 25 tot € 35. Als je meerdere verhuizers inhuurt, zul je dit bedrag dus ook met het aantal verhuizers moeten vermenigvuldigen. Uiteraard is de klus met meer verhuizers wel sneller klaar.

Naast het uurtarief voor de verhuizer, betaal je ook een uurtarief voor de verhuiswagen inclusief bestuurder. Over het algemeen zal de bestuurder van de verhuiswagen ook helpen bij het verhuizen.

De afstanden tussen de woningen en het verhuisbedrijf

Ook de afstanden tussen de woningen en het verhuisbedrijf spelen een rol. Zodra de verhuiswagen onderweg gaat naar je oude woning om hier te verhuizen, begin je namelijk al met betalen. De eerste kilometers die de verhuiswagen rijdt krijg je vaak cadeau. Bij regionale verhuisbedrijven zullen dat meestal niet zoveel kilometers zijn, bij landelijke verhuisbedrijven krijg je vaak vrij veel gratis kilometers. Hierna betaal je meestal tot € 1 per kilometer.

Het is dus aan te raden om een verhuisbedrijf te kiezen dat niet te ver bij je uit de buurt zit, en om anders even na te gaan of en hoeveel gratis kilometers je krijgt.

Offertes vergelijken met ons platform

Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf, dan is het uiteraard lastig om zelf de verhuiskosten te berekenen per verhuisbedrijf. Wij hebben het makkelijker voor je gemaakt om verschillende verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Via onze website kun je namelijk eenvoudig offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Je hoeft slechts één aanvraag in te dienen en je krijgt, na even gewacht te hebben, offertes van diverse bedrijven. Zo heb je een beeld van welke prijzen de verschillende verhuisbedrijven rekenen.

Heb je eenmaal een beeld van de verhuiskosten, dan is het aan te raden om de verschillende bedrijven nog even te googelen. Door de recensies door te nemen, krijg je ook een goed beeld van de kwaliteit van de verhuisservice. Het is namelijk ook belangrijk dat je met een betrouwbaar verhuisbedrijf in zee gaat.

Wil je zelf gaan verhuizen?

De verhuiskosten berekenen is vaak veel eenvoudiger wanneer je zelf gaat verhuizen. Echter, komt er wel een hoop bij kijken als je besluit om zelf te gaan verhuizen. Om te beginnen is dit niet weggelegd voor iemand met fysieke klachten en moet je behoorlijk sterk zijn om zware meubels te kunnen tillen. Zonder enige vorm van hulp wordt het vrijwel onmogelijk om je inboedel compleet te verhuizen. Daarnaast kan verhuizen ook nog eens stressvol zijn, zeker als je niet alles tot in de puntjes gepland hebt.

Als je zelf gaat verhuizen, is het belangrijk om niet te vergeten dat je waarschijnlijk alsnog een verhuiswagen zal moeten huren. Daarnaast is het verstandig om er rekening mee te houden dat je ook voor de mensen die je helpen zal moeten zorgen.

Tips voor als je zelf gaat verhuizen

Als je zelf gaat verhuizen, zal alles waarschijnlijk iets minder efficiënt verlopen dan wanneer je de verhuizing aan een verhuisbedrijf overlaat. Hieronder hebben we echter wel een aantal tips voor je om ervoor te zorgen dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

  1. Zorg ervoor dat je degelijke verhuisdozen hebt, zodat deze bijvoorbeeld niet scheuren.
  2. Gebruik de juiste techniek om zware spullen te tillen, want anders kun je jezelf bezeren.
  3. Markeer iedere doos, zodat je weet wat de inhoud ervan is. Dit kan je een hoop tijd schelen.
  4. Houd spullen die je tijdens het verhuizen mogelijk nog nodig hebt binnen handbereik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je medicijnen.
  5. Zorg ervoor dat de spullen in de verhuisdozen niet gaan rollen of schuiven door vulmateriaal te gebruiken.
  6. Meet grote meubelstukken vooraf op, zodat je onder andere weet of ze wel of niet door de deur passen. Dit kan je een hoop stress besparen.

Zo kun je op verhuiskosten besparen

Ben je bezig geweest met de verhuiskosten berekenen en ben je erachter gekomen dat de kosten je eigenlijk toch nog iets te hoog liggen? Dan is het goed om te weten dat er verschillende manieren zijn om op verhuiskosten te besparen. Hieronder hebben we een aantal van de beste tips voor je opgesomd, zodat je toch nog relatief veel geld kunt besparen.

1. Houd rekening met de afstand die de verhuiswagen aflegt

Ook voor een verhuisbedrijf is brandstof niet gratis. Je betaalt daarom vaak ook kosten voor de afstand die de verhuiswagen af moet leggen. Regionale verhuisbedrijven zullen de eerste 15 tot 20 kilometer vaak niet in rekening brengen. Landelijk verhuisbedrijven zullen soms wel tot 100 kilometer gratis afleggen. Zodra de gratis kilometers op zijn, betaal je vaak tot € 1 per kilometer.

Soms bespaar je dus door voor een verhuisbedrijf te kiezen dat zich dichter bij je woning bevindt, maar dat is niet altijd het geval.

2. Doe overbodig meubilair weg voordat je gaat verhuizen

Als je gaat verhuizen, is dit hét ideale moment om overbodige spullen de deur uit te doen. Doe dit niet pas als je in je nieuwe woning bent aangekomen. Deze spullen zullen dan namelijk ruimte innemen in de verhuiswagen, terwijl je toch al van plan bent om ze weg te gooien. Bovendien zal het verhuizen van deze spullen ook tijd kosten en dus betaal je zo nog meer overbodige kosten.

Vooral groot meubilair dat je niet meer wilt hebben, kun je het best wegdoen voordat je gaat verhuizen.

3. Doe zelf ook een en ander

De verhuizing overlaten aan een professioneel bedrijf scheelt je een hoop gedoe. Toch kan het soms een goed idee zijn om toch een deel van de werkzaamheden op te pakken. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde spullen alvast verhuizen. Op die manier hoeft het verhuisbedrijf minder werk te verrichten en zul je dus ook minder betalen.

Geef je adreswijziging ook door

Zelfs als je binnen je eigen gemeente verhuist, is het belangrijk om de adreswijziging aan de gemeente door te geven. Zo kan de gemeente je gegevens in de BRP verwerken. Binnen sommige gemeentes kun je zelfs een boete krijgen als je de adreswijziging niet op tijd doorgeeft.

Ook instanties en bedrijven moeten op de hoogte zijn van je adreswijziging. In de tussentijd kun je eventueel gebruik maken van de doorstuurservice van PostNL. Als je aangeeft dat je aan het verhuizen bent en een klein bedrag betaalt, zal PostNL je pakketjes doorsturen naar je nieuwe adres.